Mainos
Mainos

Nämä yhtiöt hallitsevat älypuhelinmarkkinoita – vaan missä on Nokia?

Analyysiyhtiö Canalysin tuoreen älypuhelinraportin mukaan suomalaisella matkapuhelinvalmistajalla Nokialla ei ole edelleenkään hurrattavaa. Se ei nimittäin ollut edes viiden suurimman älypuhelinvalmistajan joukossa tämän vuoden huhti-kesäkuussa.

Canalysin raportin mukaan yhtiöt toimittivat vuoden toisella neljänneksellä yhteensä 238,1 miljoonaa älypuhelinta, ja kasvua vuodentakaiseen ajankohtaan on 50 prosenttia.

Vaikka Samsung kasvatti toimituksiaan 55 prosenttia ja Apple 20 prosenttia, niin markkinan suurimpia voittajia olivat kiinalaiset valmistajat. Kiinalaiset valmistajat Lenovo, Yulong, Huawei, ZTE ja Xiaomi vastasivat 20 prosenttia globaalista älypuhelinmarkkinasta, kun vuotta aiemmin niiden osuus oli 15 prosenttia.

Kiinalaisvalmistajat ovat hyötyneet niiden kotimarkkinan vahvasta vedosta, mutta nyt niiden haasteena on kasvaa kansainvälisesti.

Canalysin raportin mukaan suomalainen Nokia ei ollut viiden parhaimman joukossa huhti-kesäkuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme