Mainos
Mainos

Netflixin osake kiitää ennätyslukemiin, mutta miten asiakkaat reagoivat? Yhtiöllä karmea muisto joukkopaosta hinnankorotuksen jälkeen

Hinnankorotuksesta huolimatta Netflixin osake on noussut yli viisi prosenttia.

Videoiden suoratoistopalvelu Netflix kertoi tänään nostavansa sen hintoja. Hinnankorotukset koskevat Netflixin kalliimpia Tupla- ja Perhe-tilausvaihtoehtoja. Perustilauksen hinta säilyy ennallaan 7,99 eurossa. 

Netflix on nostanut hintojaan useampaan otteeseen aiemminkin. Vuonna 2011 yhtiö nosti Yhdysvalloissa joidenkin asiakkaiden kuukausimaksua jopa kuudella dollarilla. Suuri korotus aiheutti 800 tuhannen amerikkalaisen joukkopaon palvelusta, kertoo Reuters jutussaan.

Kaksi vuotta sitten yhtiö nosti hintojaan maltillisemmin. Tuolloin vastaavaa joukkopakoa ei enää koettu.

Nyt hinnankorotus nostaa osaketta

Vaikka palvelun kuukausimaksun korotus ei välttämättä miellytä kuluttajia, Netflixin osakkeelle se on ollut positiivinen asia.

Yrityksen osake on nimittäin noussut yhden päivän aikana yli viisi prosenttia. Samalla osakkeen arvo on noussut ennätyslukemiin.

– Useimmat sijoittavat uskovat, että Netflix on hinnoiteltu selvästi alle sen arvon kuluttajille ja haluaa, että yrityksen johto lyö enemmän rahoiksi, sanoo yhdysvaltalaisen taloustutkimusyritys MKM:n analyytikko Rob Marson Reutersille.

Lähde: Reuters

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme