Mainos
Mainos

Netti pursuaa avustushuijauksia Haitin varjolla

Haitin maanjäristys on saanut liikkeelle tunnettujen avustusjärjestöjen lisäksi myös monia huijareita.

Tanskalainen tietoturvayhtiö CSIS kertoo löytäneensä internetistä yli 250 tekaistua sivustoa, jotka väittävät keräävänsä rahalahjoituksia Haitin järistysuhreille. CSIS:n teknisen johtajan Peter Krusen mukaan osa huijausyrityksistä tulee sähköpostin kautta, jossa viestin vastaanottajaa houkutellaan klikkamaan ”lahjoitussivustolle”. Osa tekaistuista sivuista väittää, että käyttäjän tietokoneella on virus, jonka poistamisesta pyydetään rahaa.

Kruse luettelee kolme varoitusmerkkiä: hälytyskellojen pitäisi käynnistyä, jos lahjoituspyyntöjä tai –linkkejä lähetetään sähköpostin kautta, jos sivustolla on puutteelliset yhteystiedot tai jos se ohjaa nimettömälle rahansiirtosivulle.

Internetiin ilmestyi samanlaisia huijausyrityksiä vuonna 2004 Aasian tsunamin ja vuonna 2005 New Orleansiin iskeneen hurrikaani Katrinan jälkeen.

(MTV3 - ENEX)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme