Mainos
Mainos

Nettikauppa halutaan verolle

Internet-kauppa halutaan saattaa arvonlisäveron piiriin. EU:n komissio antaa vuoden loppuun mennessä asiasta direktiiviehdotuksen, kertoi komission alv-asioista vastaava apulaisosastopäällikkö Donato Raponi. Raponi puhui tänään Euroopan verohallintovirkamiesten kokouksessa Helsingissä.

Tavoite on, että kuluttajat maksaisivat kotimaansa arvonlisäverokannan mukaan kaikista verkko-ostoksista. Nyt veroilta voi välttyä kokonaan, jos ostokset tehdään EU:n sisämarkkinoilla. -On epäjohdonmukaista, että kansalaiset maksavat arvonlisäveroa ostaessaan nurkkaleipomosta patongin, mutta eivät silloin kun he ostavat Internetin välityksellä tuotteita tai palveluita.

Raponi myönsi, että veron kerääminen on erittäin vaikeaa. Sekä palveluntarjoajat että pankit ovat olleet hankkeelle nihkeitä. Verkkokaupan saaminen arvonlisäveron piiriin on kuitenkin komission mielestä erittäin tärkeää, koska tämä kauppa on vahvassa kasvussa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme