Mainos
Mainos

Nettiliittymien ongelmista tulossa suuremmat hyvitykset

Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) valmistelee parhaillaan laajakaista- ja kännykkäliittymäongelmista maksettavien hyvityksien tuntuvia korotuksia.

Liittymän viivästymisestä voi nykyisellään saada hyvityksen, joka on vähintään 15 euroa alkavaa viikkoa kohti ja enintään 120 euroa. Tietokone -lehti kirjoittaa, että LVM:n esityksen mukaan sekä vähimmäishyvitys että enimmäishyvitys kuluttajille kaksinkertaistuisivat.

Tietokone-lehden mukaan uudistuksen takana on ollut vahvasti viestintäministeri Suvi Lindén.

Julkisuudessa on viime aikoina ollut runsaasti puhetta siitä, ettei kiinteän tai langattoman laajakaistan todelliset nopeudet ole vastanneet lainkaan sitä, mitä on mainostettu. Jo nykyisenkin lain mukaan liittymässä on tällöin virhe ja kuluttajalla on siten oikeus hyvitykseen.

Toinen esitettävä lakimuutos koskeekin juuti oikeutta hinnanalennukseen liittymän virhetilanteissa. Esityksen mukaan virhetilanteessa hintaa pitäisi alentaa vähintään 30 euroa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme