Mainos
Mainos

Nettiosoitteet uhkaavat loppua

Käyttämättömien internet-osoitteiden määrä vähenee nopeasti. IPv4-protokollaa käyttävien kohdentamattomien osoitteiden määrä on laskenut alle kymmenen prosentin, kertoo internetin osoiteavaruutta hallinnoiva ICANN-järjestö.

Tällä hetkellä vapaana on vain 24 osoiteblokkia (jokainen blokki sisältää 16 miljoonaa IP-osoitetta), joita ICANN ei ole vielä kohdentanut.

- Internet-yhteisön on nyt alettava toimiin. Uudemman IPv6-protokollan nopeaa omaksumista täytyy rohkaista, jotta internet voi kasvaa ja menestyä ilman rajoituksia, toteaa ICANN-järjestön johtaja Rod Beckstrom.

IPv6 on uusi protokolla, jonka tarkoitus on vastata IP-osoitteiden kasvavaan kysyntään. IP-osoitteet ovat yksilöllisiä tunnisteita, joiden avulla tietokoneet kommunikoivat keskenään internetissä. DNS-serverit muuntavat IP-osoitteet nimiksi.

Asiantuntijoiden mukaan IPv6-protokollan suurin etu on, että se mahdollistaa internetin rajunkin kasvun. Karkeana esimerkkinä: Jos IPv4-osoitteet mahtuisivat tavalliseen älypuhelimeen tarvitsisi IPv6-osoitteiden määrän mahduttamiseen koko maapallon laajuinen tila. Osoitemahdollisuuksia IPv6-protokollassa on kaikkiaan 300 biljoonaa biljoonaa biljoonaa, eli käytännössä äärettömästi.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme