Mainos
Mainos

Nettiosoitteille etsitään uusia päätteitä

Internetin osoitteita valvova yhtiö ryhtyy ottamaan vastaan ehdotuksia uusiksi verkkotunnusten päätteiksi. Uusia tunnuspäätteitä voivat ehdottaa yritykset ja yhdistykset, tosin tuntuvaa maksua vastaan.

Kun Internet on kasvanut, lyhyistä ja ytimekkäistä verkkotunnuksista on tullut pula. Osoitteiden on nimittäin päätyttävä muutamaan tiettyyn päätteeseen kuten .com tai .org. Lisäksi jokaisella maalla on oma tunnuspäätteensä. Uusia päätteitä ei ole otettu käyttöön sitten 1980-luvun. Tuolloin Internetissä mellastivat lähinnä tutkijat ja virkamiehet.

Tunnuksista päättävä yhtiö ICANN kertoi päättäneensä viimein laajentaa valikoimaa. Se ottaa syyskuun ajan vastaan ehdotuksia uusista päätteistä. Marraskuussa tarjokkaista on määrä valita puoli tusinaa osuvinta. Jos aikataulu pitää, uudet päätteet ovat Internet-kansan käytössä ensi vuoden alkupuolella.
(STT-AP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme