Mainos
Mainos

Nettipiratismi laskenut 25 prosenttia Spotifyn ansiosta

Ruotsin musiikkimaailman etujärjestö Musiksverige on julkaissut uuden raportin, jonka mukaan musiikin laiton kuuntelu netistä on laskenut Ruotsissa neljänneksen vuoden 2009 alusta.

Valtaosa kehityksestä voidaan laittaa Spotifyn ansioksi.

Noin 2,5 miljoonaa ruotsalaista kuuntelee musiikkia Spotifyn kaltaisten suoratoistopalvelujen kautta. Näistä käyttäjistä 800 000 maksaa palveluista jotain.

Yli 40 prosenttia raportin kyselyyn vastanneista sanoo käyttävänsä suoratoistopalveluita. Vain 10 prosenttia kertoo lataavansa musiikkia laittomasti.

Pitkäaikainen trendi osoittaa selvästi, että laillinen suoratoisto kasvattaa suosiotaan ja tiedostojen laiton jakaminen ja lataus pienenevät.

Viime aikoina kehitys on kuitenkin jonkin verran hidastunut. Tämä johtunee Spotifyn ilmaiskäyttäjille aikaisemmin tänä vuonna asettamista rajoituksista.

Monet asiantuntijat ovat puhuneet jo vuosia, että ihmiset lopettavat nettipiratismin sitten, kun tarjolla on tarpeeksi hyviä laillisia palveluita. Musiikin osalta tähän tilanteeseen ollaan nyt nähtävästi päästy.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme