Mainos
Mainos

Nettisivumurroilla ehkä yhteys Muhammed-kohuun

Lähes 30 suomalaissivustolle on murtauduttu viime päivinä. Viestintäviraston mukaan murrot liittyvät Muhammed-pilakuvista syntyneeseen jupakkaan.

Suomessa on murtauduttu kymmenille nettisivuille. Viestintäviraston mukaan on saatu vahvoja viitteitä siitä, että murrot liittyvät maailmalla Muhammed-pilakuvien julkaisusta nousseeseen kohuun.

Tietoturva-asiantuntija Arsi Heinonen Viestintävirastosta kertoo, että murrot tehtiin torstain ja perjantain aikana. Sivuille murtautunut korvasi niiden alkuperäisen sisällön omalla materiaalillaan. Heinosen mukaan sivuille väkisin työnnetty sisältö viittasi siihen, että murtautuminen liittyi Muhammed-jupakkaan.

- Tanskassa ja Norjassa on tehty vastaavia murtoja paljon viime aikoina. Mikään ei viittaa siihen, että tietomurrot olisi suunnattu nimenomaan Suomea vastaan, Heinonen kertoo.

Heinosen mukaan krakkerin kotimaata voidaan vain arvailla. Tekijä on kuitenkin todennäköisesti ulkomaalainen.

Murtoja on tehty eri yhteisöjen ja kuntien sivuille. Kaikkiaan Heinosen mukaan on sotkettu noin 20-30 sivustoa. Nyt murtoaalto näyttää kuitenkin olevan toistaiseksi ohi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme