Mainos
Mainos

Nettivitsailijan juutalaiskaskut eivät johda syytteeseen

Lähes sata juutalaisvitsiä eivät johtaneet syytteeseen, sillä sivuston ylläpitäjän ei uskottu pyrkineen tahallisesti panetteluun.

Suomen suurimman nettivitsisivuston juutalaiskaskut eivät johda syytteeseen.

Asiasta päätti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske. Hänen mukaansa vitsisivustoa ylläpitänyt orimattilalaismies ei syyllistynyt rikokseen. Nettivitsailijaa epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mies keräsi sivuilleen vuosina 1999-2003 kirjoittamiaan juutalaisvitsejä. Sivustossa oli yhteensä noin 90 vitsiä, ja se oli yleisön saatavilla aina vuoteen 2005 saakka.

Tuohtunut kansalainen ilmoitti kaskuista viranomaisille. Tuolloin www-vitsit -sivustoa ylläpitänyt mies sulki sivun oma-aloitteisesti. Sivu on yhä kiinni.

Kalske arvioi ratkaisussaan sitä, olivatko kirjoitukset niin loukkaavia, että niitä voitaisiin pitää juutalaisiin kohdistuvana panetteluna. Kalske korostaa, että miehen itsensä hauskoina pitämät vitsit voivat asiayhteydestä riippuen täyttää rikoksen tunnusmerkistön.

Teko on kuitenkin rangaistava vain tahallisena. Tällöin kirjoittelijan on pitänyt ymmärtää levittämiensä kaskujen merkitsevän kansanryhmän solvaamista.

Kalske piti osaa vitseistä loukkaavina mutta katsoi, että miehen ensisijainen tarkoitus oli omasta mielestään hauskojen kirjoitusten pitäminen yleisön saatavilla.

Miehen ylläpitämällä sivustolla oli noin 40 000 vitsiä, joita löytyi juutalaisten lisäksi myös muun muassa laihialaisista ja blondeista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme