Mainos
Mainos

Nettiyhteydet Viron ja Ruotsin välille

Eesti Telefon rakentaa vielä syyskuussa yhdessä ruotsalaisen Telian kanssa kiinteän internet-yhteyden Virosta Ruotsiin. Uutta yhteyttä varten lasketaan Hiidenmaalta Tahkunan niemeltä Ruotsin Stavsnäsiin noin 250 kilometrin pituinen valokaapeli merenpohjaan. Yhteydessä käytetään uutta ATM-tekniikkaa.

Tietokoneita

Aluksi yhteysnopeus on neljä megabittiä sekunnissa, mutta se on mahdollista nostaa jopa 40 megabittiin. Uutta yhteyttä käytetään Eesti Telefonin Atlas-liikemerkillä toimivissa järjestelmissä. Eesti Telefon on viime keväällä yksityistetyn Viron teleyhtiön, Telekomin, tytäryhtiö. Se on viime aikoina nopeasti kehittänyt internetverkkoaan. Nykyisin noin 13 prosenttia virolaisista käyttää internetiä.

Yhtiö arvioi käyttäjämäärän kaksinkertaistuvan parissa vuodessa. Virosta on kiinteät internetyhteydet Suomeen ja Kanadaan. Emoyhtiö Telekomin osakkeista Suomen Sonera ja Ruotsin Telia omistavat 49 prosenttia.
(STT-Eta)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme