Mainos
Mainos

Nintendo hävisi patenttikiistan – joutuu maksamaan yli 8 miljoonaa euroa korvauksia

Vuonna 2013 käynnistynyt tekijänoikeuskiista ratkesi torstaina iLife Technologiesin hyväksi. Nintendo tuomittiin maksamaan yhtiölle 10 miljoonaa dollaria, eli noin 8,4 miljoonaa euroa, uutisoi Engadget.

iLife nosti kanteen Nintendoa vastaan vuonna 2013, sillä yhtiön mukaan Nintendo oli käyttänyt Wii-pelikonsolinsa ohjaimissa iLifen kehittämää ja patentoimaa teknologiaa.

iLife oli kehittänyt laitteistoa, jonka avulla voidaan havaita jos vanhus kaatuu kotonaan. Saman teknologian avulla pyrittiin myös ehkäisemään vauvojen kätkytkuolemia.

Nintendo kiisti rikkoneensa tekijänoikeuksia ja vetosi siihen, että iLifen patentti oli laadittu puutteellisesti. Pelijätti kuitenkin hävisi oikeustaistelun ja se tuomittiin maksamaan iLifelle 10 miljoonaa dollaria, joka vastaa noin 8,4 miljoonaa euroa. Asiaa ei kuitenkaan ole vielä loppuunkäsitelty, sillä Nintendo aikoo valittaa tuomiosta.

Lähde: Engadget

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme