Mainos
Mainos

Nintendo ostamassa Segan

New York Times ilmoitti tänään maailman toiseksi suurimman pelivalmistajan Nintendon ostavan alan kolmosen Segan noin 13 miljardilla markalla. Segan osakekurssi nousi uutisen ansiosta yli kymmenen prosenttia samalla kun Nintendon kurssi laski reilut neljä prosenttia.

New York Timesin mukaan kaupasta on neuvoteltu jo kuukausia, mutta sen ehdot ovat edelleen avoinna. Nintendon ja Segan edustajat kiistivät jyrkästi lehden esittämät tiedot. Sega on tekemässä jo neljättä perättäistä tappiollista vuositulosta.

Alan analyytikoiden mukaan roimasti tappiollisen Segan ostaminen ei parantaisi Nintendon markkina-asemia, vaan pikemminkin päin vastoin. Segaa on julkisuudessa yhdistetty myös Microsoftiin, joka on ensi vuonna tulossa mukaan pelimarkkinoille uuden Xbox-pelikonsolinsa myötä.

Pelialan markkinajohtajan Sonyn asema on vakaa, sillä uudesta Playstation2-pelikonsolista tuli yksi joulun suurimmista hittituotteista.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme