Mainos
Mainos

Nokia 3 saa odotetun Android-päivityksen vielä elokuussa

Nokia-puhelimista edullisin Nokia 3 saa Android 7.1.1 -päivityksen elokuun aikana. Asian on nyt vahvistanut Twitterissä HMD:n tuotejohtajana toimiva Juho Sarvikas.

Nokia-puhelimista vastaava HMD Global on luvannut Android-puhelimille nopeat Android-versiopäivitykset sekä kuukausittaiset tietoturvakorjaukset noin parin vuoden ajaksi. Uusista Nokia-älypuhelimista Nokia 5 ja Nokia 6 tulivat markkinoille tuoreella Android 7.1.1 Nougatilla, mutta edullisimmasta Nokia 3:sta löytyy vielä toistaiseksi Android 7.0 Nougat.

Android 7.1.1 ei ole kovin merkittävä päivitys, mutta tuo kuitenkin muutamia uusia mahdollisuuksia sekä muun muassa uusia emojeja.

Google julkaisi Android 7.1.1:n ensimmäisille laitteille jo joulukuun alkupuolella, joten kovin nopeasti sitä ei ole Nokia 3:een saatu. Puhelimen ongelma päivitysten kannalta on perustuminen MediaTekin järjestelmäpiiriin, kun muissa toistaiseksi nähdyissä uutuus-Nokioissa on Qualcommin järjestelmäpiiri.

Ajoittain Nokia 3 on laahannut hieman perässä myös tietoturvakorjauksissa, mutta nyt sekä Nokia 3:lle, Nokia 5:lle että Nokia 6:lle on julkaistu heinäkuun tietoturvapäivityspaketti.

Nokia-puhelimissa on myös ilmennyt joitakin bugeja. Nokiapoweruser-sivusto kertoo Nokia 3:n heinäkuun tietoturvapaketin tuoneen päivityksen korjanneen puhelimesta myös bugin, jonka myötä äänenvoimakkuuden säätö ei toiminut.

Nokia 5 -puhelimessa puolestaan on ilmennyt ongelmia tilaäänen kanssa tietyissä sovelluksissa. HMD on tietoinen ongelmasta ja kertoo työskentelevänsä sen korjauksen parissa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme