Mainos
Mainos

Nokia esitteli Lumia 920:n - "Maailman innovatiivisin älypuhelin"

Nokia on julkistanut odotetusti kaksi Lumia-älypuhelinta, jotka käyttävät Microsoftin uutta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää.

Nokia järjesti tiedotustilaisuuden New Yorkissa yhdessä ohjelmistojätti Microsoftin kanssa.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi tilaisuuden alussa, että yhtiön paikannuspalvelut ovat kiinteästi käytössä Windows Phone 8 -järjestelmässä. Elop korosti, että Nokialla on selvä strategia, jota yhtiö seuraa.

Lippulaivamalli Lumia 920 julki

Elopin jälkeen lavalle astui Nokian tuotejohtaja Jo Harlow, joka esitteli uuden Lumia 920 -lippulaivapuhelimen. Harlow hehkutti, että kyseessä on maailman innovatiivisin matkapuhelin.

Lumia 920:n tekniset ominaisuudet:

Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä toimivassa laitteessa on langaton latausjärjestelmä.

Kamerapuolella on puolestaan käytössä Nokian kehuttu PureView-teknologia.

Harlowin mukaan Lumia 920 -puhelimella voi ottaa parempilaatuisia kuvia ja videoita kuin kilpailevilla kännyköillä. Harlow korosti laitteen kuvausominaisuuksia etenkin hämärissä tiloissa.

Nokian mukaan Lumia 920 -kännykän kamera pystyy keräämään viisi kertaa enemmän valoa kuin kilpailevat tuotteet, joten laitteella saa otettua kirkkaita kuvia ja videota myös sisätiloissa ja yöaikaan ilman salamavaloa.

Paikannuspalveluiden puolelta käytössä on Nokia City Lens -palvelu, jonka avulla käyttäjä saa puhelimellaan tietoa ympäristöstään ja palveluista kulkiessaan esimerkiksi kadulla.

Laitteessa on 4,5-tuumainen näyttö. Käytössä on myös PureMotion HD+ ominaisuus.

Microsoftin Jo Belfiore kertoi puolestaan tarkemmin Lumia 920:n käyttämästä Windows Phone 8 -alustasta. Belfiore esitteli Windows Phone 8:n aloitusruutua, jossa on käytössä aiempaa pienemmät tapahtumaruudut.

Belfiore esitteli, miten järjestelmän saa muokattua mieleisekseen ja selaili erilaisia sosiaalisen median sovelluksia.

Belfiore totesi, että uuteen Windows Phone 8 -järjestelmään on aiempaa helpompi tuottaa sovelluksia, sillä järjestelmä on yhteensopiva tietokoneiden käyttämän Windows 8:n kanssa.

"Näyttöä voi ohjata hansikkaat kädessä"

Belfioren jälkeen lavalle astui Nokian tuotesuunnittelusta vastaava Kevin Shields.

Shields totesi, että Windows Phone 8 -järjestelmää ja Lumia 920 -puhelinta on kehitetty rinnakkain, jotta saataisiin tarjottua aiempaa parempi älypuhelinkokemus.

Shields hehkutti, että Lumia 920 erottuu joukosta edukseen. Hän korosti samalla laitteen kestävyyttä.

Värivaihtoehtoina ovat musta, valkoinen, harmaa, keltainen ja punainen.

Yhtenä erikoisuutena Lumia 920:ssa on "super sensitive touch" -ominaisuus, joka mahdollistaa näytön ohjaamisen hansikkaatkin kädessä. Tämä miellyttänee suomalaisia käyttäjiä, jotka joutuvat käyttämään kännykkää myös pakkaskeleillä.

Shields esitteli myös langattoman lataamisen toimintaa, joka hänen mukaansa tekee lataamisesta helppoa. Laite tarvitsee vain asettaa erillisen latausalustan päälle.

Shields näytti myös JBL:n Nokialle suunnittelemaa PowerUP -kaiutinta, joka hyödyntää langatonta NFC-yhteyttä. Kaiutin toimii samalla myös puhelimen langattomana laturina.

Lumia 820 jäi vähälle huomiolle

Nokian edullisempi julkistus oli Lumia 820, joka sai tiedotustilaisuudessa selvästi vähemmän huomiota.

Lumia 820 -mallissa on 4,3 tuuman näyttö ja NFC-ominaisuus sekä Nokian uudet paikannuspalvelut.

Myös Lumia 820 sisältää langattoman latausmahdollisuuden erillisen takakuoren avulla.

Nokian kummatkin uutuuslaitteet tulevat markkinoille myöhemmin tämän vuoden aikana. Yhtiö ilmoittaa tuotteiden hinnat myöhemmin.

Ei suuria yllätyksiä

Nokian julkistukset eivät tarjonneet sen suurempia yllätyksiä. Lähes kaikki oleelliset tiedot uutuusmalleista olivat nimittäin vuotaneet julkisuuteen ennakkoon.

Etukäteen kummastakin laitteesta liikkui verkossa kuvia. Lisäksi jo ennen julkistustilaisuutta oli tiedossa laitteiden tarkat ominaisuudet aina langattomasta latauksesta prosessoriin.

Nähtäväksi jää, miten Nokian uutukaiset pärjäävät markkinoiden myllerryksessä.

Ensi keskiviikkona Applen odotetaan julkistavan oman vastauksensa kännykkämarkkinoille.

Katso Leea Ollikaisen juttu (Kymmenen uutiset 5.9.2012)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme