Mainos
Mainos

Nokia ja kolme siruyhtiötä liittoon

Nokia ja kolme johtavaa siruvalmistajaa ovat liittoutuneet luodakseen matkapuhelinprosessoreille avoimen standardin. Liittoutumisella yritetään vastustaa Microsoftin ja Intelin matkapuhelinmarkkinoiden valtausta.

Nokia ja kolme johtavaa siruvalmistajaa ovat liittoutuneet luodakseen avoimen standardin matkapuhelimiin tarkoitetuille prosessoreille. Nokian, Texas Instrumentsin, STMicroelectronicsin ja ARM:n muodostaman liittouman ilmeinen tarkoitus on estää ohjelmistojätti Microsoftia ja maailman suurinta siruvalmistajaa Inteliä nousemasta matkapuhelimissa yhtä hallitsevaan asemaan kuin ne ovat tietokoneiden valmistuksessa.

Neljän yhtiön Mipi-liittouma (Mobile Industry Processor Interface Alliance) aikoo värvätä aktiivisesti muita alalla toimivia yhtiöitä mukaan, Nokia kertoi tänään. Mahdollisia liittouman jäseniä ovat matkapuhelin-, siru- ja oheislaitevalmistajat sekä käyttöjärjestelmä- ja ohjelmistoyhtiöt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme