Mainos
Mainos

Nokia ja Matsushita sopuun akkukustannuksista

Noin sadan akun on raportoitu ylikuumentuneen. Viallisen akun oikosulku voi aiheuttaa akun paikaltaan ponnahtamisen.

Nokia ja akkuvalmistaja Matsushita ovat päässeet sopuun Nokian puhelimissa esiintyneiden akkuongelmien kustannuksista. Yhtiöiden mukaan akkujen vaihtamisesta koituneet suorat kulut maksaa Matsushita.

Matsushitan arvion mukaan kustannukset nousevat runsaasta 60 miljoonasta eurosta runsaaseen 120 miljoonaan euroon. Vaihtoakkujen lisäksi maksettaviksi tulevat muun muassa logistiikkakulut sekä puhelinkeskuspalvelujen kustannukset.

Nokia ilmoitti viime viikolla, että yhtiön eri puhelinmalleissa olevat Matsushitan akut saattavat aiheuttaa turvallisuusriskin. Yhtiö kehotti kuluttajia vaihtamaan Matsushitan valmistamat BL-5C-akut, koska viallisen akun oikosulku voi aiheuttaa akun ylikuumenemisen ja paikaltaan ponnahtamisen.

Noin sadan akun on raportoitu ylikuumentuneen maailmalla, mutta kuumeneminen ei kuitenkaan ole aiheuttanut merkittäviä aineellisia tai henkilövahinkoja. Akut on valmistettu vuosina 2005-2006.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme