Mainos
Mainos

Nokia ja Motorola jäivät tappiolle oikeudessa

Newyorkilainen piirituomari Jed Rakoff on hylännyt rikossyytteet turkkilaista Uzanin perhettä vastaan. Oikeudenkäyntiprosessissa turkkilaisperheen vastapuolina ovat Nokia ja Motorola, ja riita juontaa aina viime vuosikymmenen puoliväliin saakka.

Kyseessä on Uzanien omistama matkapuhelinyhtiö Telsim, joka lainasi Nokialta ja Motorolalta useita satoja miljoonia dollareilta matkapuhelinverkon laitehankintoihin. Vakuudeksi perhe antoi Telsimin osakkeita, joiden arvo on sittemmin romahtanut. Motorola hakee Telsimiltä vahingonkorvauksia 5,4 miljardia dollaria ja Nokia puolestaan vaatii noin 2,1 miljardia dollaria.

Nokian ja Motorolan mukaan Telsimin omistajat olivat lainanneet niiltä 1990-luvun lopulla kolmisen miljardia dollaria langattoman puhelinverkoston rakentamiseen. Pian kävi kuitenkin ilmi, että Telsimin omistajilla eli turkkilaisella Uzanin suvulla ei ollut pienintäkään aikomusta maksaa lainoja takaisin. Alunperin osapuolet sopivat, että kaikki sopimuksesta syntyneet riidat käsitellään välimiesoikeudessa Sveitsissä. Sittemmin oikeutta on käyty Lontoossa ja viimeksi New Yorkissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme