Mainos
Mainos

Nokia ja Nordea kokeilevat sirutunnistusta

Nokia ja Nordea ovat sopineet kokeilusta, jonka tarkoitus on testata sirutunnistusta Nokian matkapuhelimissa, yhtiöt kertoivat tänään.

Kokeilun osallistujilla on käytössään Nokian kännykkä, jossa on verkkoyhtiön sim-kortin ohella Nordean siru. Kännykän käyttäjä voi hoitaa pankki- ja pörssiasioitaan matkapuhelimestaan niin, että siru vahvistaa tunnistautumisen ja toimeksiannot sekä hoitaa digitaaliset allekirjoitukset.

Nykyisten paperilla olevien tunnusten ja vahvistustunnusten käyttö jää tarpeettomaksi. Matkapuhelimen käyttäjä voi esimerkiksi käydä kauppaa pörssissä heti saatuaan tiedon kännykkäuutispalvelun kautta Nokian tai muun yrityksen tulostiedotteesta.

-Pankin myöntämä siru takaa tavanomaista turvallisemman pankki- ja finanssiasioiden hoidon, ja langaton tunnistus helpottaa palvelun käyttöä, Nordean elektronisesta pankkitoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Bo Harald perusteli hanketta.

Johtaja Martti Granberg Nokia Mobile Phonesista kertoi, että testattava kaksoissiru on yksi kännykkämaksamisen vaihtoehdoista, joiden kanssa Nokia tekee paraikaa töitä.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme