Mainos
Mainos

Nokia: Kännykän lataaminen pyöräilemällä voisi työllistää kehitysmaissa

Nokia on esitellyt tänään kännykkälaturin, joka saa voimansa polkupyörästä. Myöhemmin tänä vuonna myyntiin tuleva laturi on tarkoitettu erityisesti olosuhteisiin, joissa on puutteellinen sähkönsaanti.

Nokian virallisen blogin mukaan laite voisi kehitysmaissa antaa jopa toimentulon "sisukkaille pyöräilijöille". Sen sijaan kehittyneemmissä maissa Nokia uskoo käyttäjien nauttivan kuntoiluunkin kannustavasta ympäristöystävällisyydestä.

Polkupyörälatureita kännyköille, kameroille ja musiikkisoittimille on ollut jo markkinoilla, mutta Nokian valikoimassa tuote on uusi. Laturi alkaa toimia kuuden kilometrin tuntinopeudella. Latausteho vastaa sähköverkkoon kytkettyä laturia, kun nopeus on 12 kilometriä tunnissa.

Yhtiö julkisti tänään Kenian Nairobissa myös neljä uutta halpapuhelinmallia, joiden hinta vaihtelee 30–45 euron välillä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme