Mainos
Mainos

Nokia valotti Maemo-suunnitelmiaan

Pohdinnat Nokian käyttöjärjestelmäsuunnitelmista ovat viime päivinä herättäneet mielenkiintoa. Maanantaina uutistoimisto Reuters kertoi nimettömään lähteeseensä viitaten, että Nokia aikoisi käyttää uutta Linuxiin pohjautuvaa Maemo -käyttöjärjestelmää vain yhdessä uudessa matkapuhelinmallissaan ensi vuonna.

Tänään Nokia on vahvistanut sijoittajapäivillään, että ensimmäisen tulevan Maemo 6 -alustan älypuhelin tulee vuoden 2010 puolivälin jälkeen. Nokia ei ainakaan ensi vuoden aikana siirry Symbianista pois, vaan siitä luvataan uusi kehittyneempi versio. Asiasta kertoo Tietokone -verkkosivuillaan

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon mukaan Nokia keskittyy puhelimissaan kolmeen alustaan. Näitä ovat peruspuhelimille tarkoitettu Series 40 ja älypuhelimien Symbian. Maemo puolestaan astuu kuvaan tehokkaimmissa mobiilitietokoneissa.

Kallasvuo kertoo, että Nokia aikoo tuoda älypuhelimia myös aiempaa edullisempiin hintaluokkiin. Nokia arvioi markkinaosuutensa pysyvän ensi vuonna tasolla kuin tänä vuonnakin: noin 38 prosentissa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme