Mainos
Mainos

Nokian mokakierre jatkuu – valokuvatkin lavastettuja?

Nokian videokuvan lisäksi myös still-kuvat näyttäisivät olevan lavastettuja.

Tietokirjailija Petteri Järvinen pui asiaa blogissaan. Hänen mukaansa kuvien valopisteiden ympärillä näkyy säteitä, jotka kertovat hyvin pienestä aukosta. Niitä ei ole Järvisen mukaan voitu ottaa Nokian uusimmalla puhelimella.

Kuvat on otettu Mannerheimintiellä Helsingissä. Ulkopuolisen henkilön kuvaama otos kuvastuokion ulkopuolelta kertoo karua kieltä siitä, kuinka paljon ammattimaista valokuvauskalustoa kuvien ottamisessa on käytetty.

Nokia puolustautui videokohun aikaan sillä, että videolla on haluttu demonstroida kuvanvakaustoimintoa.

Iltalehdessä Nokian viestintäpäällikkö Tomi Kuuppelonmäki sanoo, että still-kuvien yhteydessä olisi ”jälkiviisaana pitänyt kertoa, että niitä ei ole kuvattu Lumia 920:lla”.

Toissapäivänä Nokia joutui pyytämään anteeksi mainosvideostaan paljastunutta virhettä. Se julkaisi keskiviikkona Youtube-kanavallaan videon, jossa mainostetaan uuden Lumia 920 -puhelimen PureView-kameran toimintaa. Pian kuitenkin paljastui, ettei videota ole kuvattu uudella puhelimella, vaan tavallisella kameralla.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme