Mainos
Mainos

Nokian salainen B-suunnitelma: Kehitti jo Android-Lumian

Nokia harkitsi dramaattista täyskäännöstä älypuhelimissaan ennen kuin myi puhelinyksikkönsä Microsoftille, kertoo New York Timesin teknologiablogi Bits. Pohdinta oli blogin mukaan niin pitkällä, että Nokia oli jo kehittänyt valmiiksi Android-käyttöjärjestelmällä toimivan Lumia-älypuhelimen.

Blogi perustaa väitteensä kahteen nimettömään sisäpiirilähteeseen, jotka kertovat tienneensä luottamuksellisesta projektista.

Siirtyminen Androidiin olisi ollut Microsoftin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan mahdollinen vuoden 2014 loppupuolella.

Microsoftin puhelinhaaveille kuolinisku

Nokian Android-projekti ei ole poikkeuksellinen, sillä isoilla yrityksillä on usein vaihtoehtoisia strategioita, jos kurssia täytyy muuttaa tai neuvotteluihin yhteistyökumppanien kanssa tarvitaan vääntövoimaa.

Microsoftin johto oli blogin mukaan tietoinen Nokian Android-projektista, kun yhtiöt neuvottelivat keskenään puhelinliiketoimintojen kaupasta.

Nokialle käyttöjärjestelmän vaihto jälleen kerran olisi ollut kallis takaisku – ainakin aluksi. Microsoftille isku olisi ollut järisyttävä, sillä noin 80 prosenttia kaikista myydyistä Windows-puhelimista ovat Nokioita.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme