Mainos
Mainos

Nopeampi 4G-verkko käyttöön jo ensi vuonna

Aiempaa huomattavasti nopeampi matkapuhelinverkko eli 4G-verkko otetaan käyttöön jo ensi vuonna.

Kaikkien ulottuvilla uuden 4G-verkon uskotaan olevan noin kolmen vuoden päästä, kun nykyinen 3G-verkko saadaan päivitettyä nopeampaan yhteyteen.

4G-verkko on yli kymmenen kertaa nopeampi kuin edeltäjänsä.

Kolme operaattoria on jo saanut luvan aloittaa 4G-verkon rakentamisen. Myös suurimmat tietokone- ja matkapuhelinvalmistajat ovat jo kehittäneet 4G-tekniikkaan soveltuvia päätelaitteita.

4G-verkkoa testataan parhaillaan Valtion teknillisen tutkimuslaitoksen koelaboratoriossa. VTT:n teknologiapäällikön Kyösti Rautiolan mukaan matkapuhelinliittymien määrän lisääntyminen vaatii tehokkaampaa verkkoa.

- Tiedonsiirron tarve ja matkapuhelinliittymien määrä kasvaa jatkuvasti. Vuonna 2015 on arviolta jopa 5 miljardia liittymää, hän sanoo.

Kuluttajalle uusi nopeampi yhteys tarkoittaa sekä liikkuvan kuvan ja äänen parempaa laatua että helpompaa pääsyä internetiin. 4G-verkon tiedonsiirtonopeus voi olla parhaimmillaan jopa 1 gigatavu sekunnissa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme