Mainos
Mainos

Norjassa radio- ja tv-toimittajien lakko

Lakossa ovat lähes kaikki yleisradioyhtiö NRK:n toimittajat. Lakko sai alkunsa palkkakiistasta.

Norjassa tänään alkanut toimittajalakko näkyi ja kuului välittömästi yleisradioyhtiö NRK:n lähetyksissä ja kanavilla. Lakossa ovat lähes kaikki NRK:n toimittajat. Yhtiön radio- ja tv-kanavilla jouduttiin tekemään suuria ohjelmamuutoksia lakon alettua kello 15 Suomen aikaa.

- Radio- ja tv-yleisön sekä yhteistyökumppaniemme osalta on erittäin valitettavaa, että olemme joutuneet tähän tilanteeseen, NRK:n pääjohtaja John G. Bernarder valitteli yhtiönsä tiedotteessa tänään ja kertoi, että lakosta huolimatta NRK haluaisi televisioida Oslossa järjestettävän yleisurheilukilpailun Bislett Gamesin.

Lakkoon johtanutta kiistaa toimittajien uusista työ- ja palkkaehdoista soviteltiin koko viime yö. NRK:n toimittajat katsoivat, että heidän palkkansa ovat jääneet pahasti jälkeen alalla vallitsevasta tasosta.

- Olemme vasta 43. sijalla Norjan journalistiliiton palkkatilastossa. Työnantajan tarjous ei ollut tarpeeksi hyvä, NRK:n toimittajien ammattiosaston puheenjohtaja Leif-Kjartan Björsvik selvitti.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:lla on kolme radio- ja kaksi tv-kanavaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme