Mainos
Mainos

NTT DoCoMo ja Oracle 3G-yhteistyöhön

Japanin johtava teleoperaattori NTT DoCoMo ja amerikkalainen ohjelmistojätti Oracle ovat ilmoittaneet kehittävänsä yhdessä kolmannen sukupolven matkapuhelinpalveluja yrityksille.

Yhteistyön tarkoituksena on yhdistää NTT DoCoMon langaton teknologia ja Oraclen tietokanta- sekä muut sovellusohjelmat kokonaisuudeksi, joiden avulla yritykset voisivat tehostaa toimintaansa. Toiminnan on määrä alkaa Japanin markkinoilla ja levitä myöhemmin muualle maailmaan.

NTT DoCoMo käynnisti viime syksynä Tokiossa maailman ensimmäisen kaupallisen kolmannen sukupolven 3G-matkapuhelinverkon, ja se on viime aikoina pyrkinyt levittämään toimintaansa myös Japanin ulkopuolelle.

NTT DoCoMon ja Oraclen liiton ohella japanilaislehdet kirjoittivat tänään, että myös elektroniikkajätit Toshiba ja Mitsubishi Electric suunnittelevat yhteisyritystä 3G-matkapuhelinten kehittämiseksi. Yhtiöiden mukaan kuitenkin myös muunlaiset yhteenliittymät ovat edelleen mahdollisia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme