Mainos
Mainos

Nuoren nettivelhon kuolema synkisti sosiaalisen median

Netin ihmelapsi Aaron Swartzin kuolema tuohduttaa ja surettaa sosiaalisessa mediassa. 26-vuotias vapaan tiedonjakamisen puolustaja sekä yksi verkkosyöte RSS:n ja Reddit-palvelun kehittäjistä tappoi itsensä perjantaina New Yorkissa.

Aaron Swartz oli pienestä pitäen kiinnostunut tietokoneista, ohjelmistoista ja internetistä. Hän perusti ryhmän nimeltä Demand Progress vastustamaan internetin sensuuria.

World Wide Webin keksijänä pidetty Tim Berners-Lee kommentoi Swartzin kuolemaa Twitterissä.

– Maailman vaeltajat, olemme menettäneet viisaan vanhimman. Hakkerit oikeuden puolesta, yksi meistä on kaatunut. Kaikki vanhemmat, olemme menettäneet lapsen. Antakaa meidän itkeä.

Swartzia odotti kymmenien vuosien vankilatuomio ja valtavat sakot, koska hän varasti miljoonia tieteellisiä ja kirjallisuusartikkeleita tilaajille tarkoitetusta palvelusta. Oikeuskäsittelyä arvosteltiin turhaksi.

– Se on kuin laittaisi jonkun vankilaan, koska hän on väitetysti katsonut liian montaa kirjaa kirjastossa, Demand Progressin toiminnanjohtaja David Segar sanoi vuonna 2011.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme