Mainos
Mainos

Nuoret unohtavat velvollisuudet verkossa

Asianajajaliitto ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto muistuttavat nuoria heidän oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan verkkoympäristössä. Järjestöt ovat laatineet aihetta käsittelevän opetusmateriaalin, jonka pohjalta asiantuntijat jatkossa kiertävät kouluilla luennoimassa.

MLL:n ja Asianajajaliiton mukaan nuoret eivät aina ymmärrä syyllistyvänsä jopa rikoksiin esimerkiksi kirjoittaessaan verkkosivustoille uhkaavia viestejä. Vielä tyypillisempää on loukkaavien viestien julkaiseminen tai musiikin ja videoiden lataaminen laittomasti.

Materiaalissa korostetaan sitä, että netti on julkinen paikka, jossa liikuttaessa on noudatettava yhteisiä pelisääntöjä. Koulutus on tarpeen, sillä tekijänoikeuksiin ja kunniansuojaan liittyvät kysymykset ovat haastavia myös aikuisille.

- Vaikka opetusmateriaalissa tuodaan esille nettiin liittyviä ongelmia, on tärkeää pitää mielessä, että suurimmalle osalle nuoria netti on pelkästään positiivinen kokemus, toteaa mediakasvatuksen suunnittelija Sanna Harakkamäki MLL:sta.

Uusi opetusmateriaali julkaistiin Asianajajapäivien yhteydessä Helsingissä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme