Mainos
Mainos

Nykytekniikalla sota suorana lähetyksenä

Nykytekniikka satelliittiyhteyksineen on muuttanut sotaraportointia paljon kahdentoista vuoden takaiseen konfliktiin verrattuna. Maajoukot tulivat mukaan alusta lähtien; niinpä amerikkalainen CNN voi seurata liittouman etenemistä kohti Badgadia suorana lähetyksenä.

Mediatutkija muistuttaa, että tietotekniikka ei lisää oikeaa tietoa, koska sodassa hallitsevat kaaos ja propaganda.

- Toimittajilla on enemmän kaistaleveyttä käytettävissä, mutta asioiden informaatiosisältö ei välttämättä siitä kasva, eli joka tapauksessa se sieltä tuleva tieto, kuva täytyy analysoida ja selittää tavalliselle kansalaiselle, sanoo mediatutkija Risto Sinkko.

Totuudellisuus ei lisäänny vaikka tekniikka paranee? -Se ei välttämättä lisäänny. Taikka sen tiedon ymmärtäminen, sen merkityksen ymmärtäminen yksittäisen katsojan kannalta ei lisäänny lainkaan, jatkaa Sinkko.

Kansalaismielipiteitä sodissa tutkinut Sinkko muistuttaa, että Amerikka sietää ruumitakin, omia tai vieraita, koska on vain yksi vaihtoehto: voitto.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme