Mainos
Mainos

Obaman valatilaisuus keräsi ennätysyleisöt nettilähetyksille

Yhdysvaltain presidentin virkaanastujaiset on näytetty eilen ensimmäistä kertaa suorana myös internetissä. Nettilähetykset keräsivät huikeat katsojaluvut ympäri maailman.

Amerikkalainen tv-kanava CNN ilmoitti, että sen sivuilla Barack Obaman valan vannomista seurasi noin 18,8 miljoonaa ihmistä. Kanavan aiempi internetlähetysten ennätysyleisö oli 5,3 miljoonaa. Näihin lukuihin päästiin presidentinvaalipäivänä viime lokakuussa.

Myös uutiskanava MSNBC teki ennätyksen keräämällä lähetykselleen yhdeksän miljoonaa nettikatsojaa. Kanavan nettisivuille sivunlatauksia kertyi valanvannomisen aikana 80 miljoonaa. Blogisivusto Twitter kertoi, että sen sivuille kirjoitettiin viisi kertaa normaalia useammin.

Suomalaiset seurasivat virkaanastujaisia innokkaasti myös perinteisemmin televisiosta. Ylen mukaan kanavan Obama-lähetystä katsoi valanvannomishetkellä yli miljoona ihmistä.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme