Mainos
Mainos

Oikeus: Aktivist ei loukannut Mikkosten kunniaa

Forssan käräjäoikeuden mielestä Aktivist-lehti ei pakinallaan loukannut Timo T.A. Mikkosen ja hänen puolisonsa kunniaa elokuussa 2001.

Käräjäoikeus hylkäsi kaikki toimittaja Ilkka Kylävaaraa ja Aktivist-lehden entistä päätoimittajaa Eeropekka Rislakkia vastaan esitetyt syytteet. Samalla menivät nurin Mikkosten korvausvaatimukset, yhteensä 40 000 euroa.

Käräjäoikeuden mielestä Timo T.A. Mikkosta ja hänen vaimoaan on pidettävä julkisuuden henkilöinä, ja täten heidän yksityisyyden suojansa on tavallista kapeampi. He olivat itse kertoneet eri lehdissä yksityisasioistaan: yhteen muuttamisesta, naimisiin menemisestä, vauvan odotuksesta ja syntymästä, vauvasta ja muutostaan.

Käräjäoikeus päätteli laamanni Juhani Hirvosen johdolla, ettei Kylävaara julkistanut pakinassaan mitään sellaista, mitä asianomistajat eivät itse olisi jo aikaisemmin tehneet. -Varsinaisia faktavirheitä ei pakinassa ilmeisestikään ole. -Loppuosan fiktiivinen jakso vanhainkoteineen ja helvetin tulineen liittyy Kylävaaran visioon, mihin tällä tiellä kulkien fiktiivisesti saatetaan joutua, ja kristilliseen näkemykseen, mitä kymmenen käskyä rikkoneelle saattaa tapahtua.

Käräjäoikeuden mielestä rouva Mikkosen yksilöiminen Monica Lewinskyn näköiseksi ei sisällä sellaista väitettä, että kunnianloukkauksen tunnusmerkistö täyttyisi. Valtion varoista maksetaan Kylävaaran ja Rislakin oikeudenkäyntikulut, yhteensä runsaat 15 000 euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme