Mainos
Mainos

Oikeuskanslerilta kanta sähköpostien seurantaan

Liikenne- ja viestintäministeriö on valmistellut muutosta, jolla mahdollistettaisiin se, että tietyt yritykset voisivat käsitellä yrityksen koneelta lähetettyjen sähköpostien tunnistamistietoja.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen aikoo pyytää oikeuskansleri Paavo Nikulalta kannanottoa sähköisen viestinnän tietosuojalakiin kaavaillusta muutoksesta, joka antaisi työnantajille joissain tapauksissa oikeuden seurata työntekijöiden sähköpostiliikennettä.

Huovinen toteaa lähteneensä alun perin siitä, että perusoikeuksien toteutumisen varmistamiseksi esityksestä on hankittava eduskunnan perustuslakivaliokunnan lausunto. Nyt hän on lisäksi päättänyt pyytää oikeuskanslerin kannan asiaan.

- Yrityssalaisuuksilla on suuri taloudellinen merkitys suomalaisille yrityksille ja koko kansantaloudelle. Olen kuitenkin edellyttänyt, että hallituksen esitys valmistellaan niin, että kansalaisten perusoikeudet toteutuvat. Lakiin mahdollisesti tehtävät muutokset on rajoitettava kriittisimpiin uhkiin, Huovinen painottaa ministeriönsä tiedotteessa.

Jos oikeuskansleri ei näe lakiesityksessä ongelmia, liikenne- ja viestintäministeriö aikoo viedä esityksen hallituksen käsittelyyn syyskuussa. Tällöin eduskunta voisi käsitellä sitä syksystä lähtien. Ennen lakiesityksen antamista ehdotusta täsmennetään vielä nimenomaan perusoikeuksien näkökulmasta.

Liikenne- ja viestintäministeriö on valmistellut sähköisen viestinnän tietosuojalakiin muutosta, jolla mahdollistettaisiin se, että eräät huippututkimuksesta riippuvaiset yritykset voisivat tietyin tiukoin ehdoin käsitellä yrityksen koneelta lähetettyjen sähköpostien tunnistamistietoja. Ministeriö pyysi esityksestä lausunnot keväällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme