Mainos
Mainos

Oletko riippuvainen älypuhelimestasi? Yllättävä helpotus löytyy puhelimesi asetuksista

The Atlantic -lehden toimittaja James Hamblin kokeili, miten mustavalkoinen näyttö vaikuttaa puhelimen käyttöön.

Puhelimen eri sovellusten ilmoitussymbolit ovat usein väriltään punaisia, sillä punainen on houkutteleva, innostava väri. Punaisena hehkuvan symbolin klikkaamista voikin olla vaikeaa välttää. Värin on myös tutkittu olevan tehokkain, kun halutaan kiinnittää ihmisten huomio yksityiskohtiin.

Avuksi tulee niksi, joka ei välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen: vaihda näyttö harmaasävytilaan.

Android-puhelimissa ominaisuus löytyy aktivoimalla ensin virransäästötilan asetuksista, ja valitsemalla sitten harmaasävytilan.

Applen iPhone-puhelimissa ominaisuus löytyy helppokäyttöisyystoimintojen alta virransäästötoiminnoista. Huomioi, ettei ominaisuutta välttämättä löydy kaikista puhelinmalleista. Tarkista oman puhelimesi tilanne asetuksista.

Hamblin kehuu, että tarkistaa nyt harvemmin puhelintaan päivän mittaan kuin  aiemmin. Hamblin kuvaili harmaasävytilan käyttöä ankeaksi, sillä yhtäkkiä koko elämä ikään kuin tuntuisi harmaalta.

 

Lähde: The Atlantic

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme