Mainos
Mainos

Olitko aikoinaan IRC-Galleriassa? Nyt nolot kuvasi saattavat löytyä Instagramista

Muistatko vielä Facebookin edeltäjän, legendaarisen IRC-gallerian, 2000-luvun alun muotivermeet ja ajan ennen älypuhelimien laadukkaita kameroita? Nyt arkistojen kirkkaimmat helmet löytyvät Instagramista.

Instagram-tiliä nimeltä ircgalleria voi kutsua suorastaan kulttuuriteoksi. Nimimerkki Lassi Lassi on tuonut historiallisia kuvia nykynuorison ihasteltavaksi blogipalvelu Tumblrin puolelta. Hän kuvailee tiliä internet-arkeologian projektikseen.

Tilin sisältö on suorastaan hulvaton katsaus vuosituhannen vaihteen nuorisokulttuuuriin ja sosiaalisen median alkutaipaleelle. IRC-gallerian eli galtsun aikaan ei vielä filttereitä tunnettu ja salamat olivat armottoman kovia, mutta kuvat toisaalta aitoja.

Voi olla, että sinunkin nostalgiset kuvasi ponnahtavat vielä jonain päivänä vuosien takaa esiin, sillä internet ei unohda. Kuviin ei ole toisaalta merkitty nimiä, joten tuskinpa kukaan tunnistaa nykyistä naapuriaan tai työkaveriaan lantiofarkuissa ja nopeissa aurinkolaseissa.
***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme