Mainos
Mainos

Onko sijainnin jakaminen netissä turvallista? Pidä nämä seikat mielessä

Sijainnin jakamiseen netissä kannattaa suhtautua varauksella, muistuttaa tietoturvayritys Panda Security.

Älypuhelinsovellukset vaativat usein oikeuden nähdä käyttäjän sijainnin. Sijaintia voidaan käyttää esimerkiksi luonnollisista syistä erilaisissa liikunta- ja karttasovelluksissa. Myös sosiaalisen median palvelut vaativat usein sijaintitietojen jakamisen.

Jos oma sosiaalisen median verkosto on oikeasti hyvin tiivis ja pieni, ei sijaintitietojen jakamiseen liity kummempaa riskiä. Jos sen sijaan somen kaveripiiri koostuu jopa tuhansista ihmisistä, myös riski kasvaa. Erityisesti, jos joukossa on henkilöitä, joita ei aidosti tunne ollenkaan.

Murtovarkaat saattavat nimittäin tarkkailla asukkaiden sosiaalisen median tilejä, jotka voivat paljastaa myös asukkaiden lomamatkan. Seuraavan kerran, kun päivität sosiaaliseen mediaan lomalle lähdöstä, harkitse tarkkaan, kenelle jaat julkaisusi.

Sijaintitietojen jaossa kannattaa muistaa nämä säännöt:

  • Älä koskaan jaa sijaintiasi julkisesti kaikkien nähtäville
  • Pidä aina mielessä, kenelle jaat päivityksesi, kun jaat ne someverkostossasi.
  • Tarkista silloin tällöin, kenelle sijaintisi jaat.
  • Kun käytät sijaintitietoja hyödyntäviä sovelluksia, käytä luotettavia ja suojattuja versioita, kuten iMessagea ja Googlen karttasovellusta, jotka eivät jaa sijaintia koskaan julkisesti.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme