Mainos
Mainos

OpenOffice-paketti julkishallinnon käyttöön

Valtiovarainministeriö ja Suomen Kuntaliitto ovat toteuttaneet kaikille valtion virastoille ja kunnille tarkoitetun OpenOffice-paketin, joka mahdollistaa kansalaisten ja viranomaisten välisen dokumenttien vaihdon niin, ettei kansalaisten tarvitse käyttää siihen maksullisia ohjelmistoja.

OpenOffice on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka tukee kansainvälisen Open Document Format -standardin (ODF) mukaisten dokumenttien tuottamista.

Nykyisin julkisen hallinnon käytössä olevat ohjelmistot eivät ole yhteensopivia kaikkien kansalaisten käyttämien ohjelmistojen kanssa, mistä on saattanut aiheutua tilanteita, että kansalaisten toimittamia dokumentteja ei ole pystytty julkisen hallinnon järjestelmissä käsittelemään.

OpenOffice-paketin tarkoituksena on parantaa kuntien ja viranomaisten mahdollisuuksia ottaa vastaan ja käsitellä ODF-muodossa olevia dokumentteja ja siten parantaa kansalaisten mahdollisuuksia asioida viranomaisten kanssa, sähköisen asioinnin lain edellyttämällä tavalla.

OpenOffice-paketti on ladattavissa KuntaIT-yksikön verkostoportaalista osoitteesta:
http://wiki.kuntait.fi/tiki-index.php?page=Sovellukset

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme