Mainos
Mainos

OPM panostaa tietoyhteiskuntaan

Opetusministeriön työryhmä laskee, että tietoyhteiskunnan tavoitteiden toteuttaminen koulutuksessa ja tutkimuksessa maksaa vuosittain 300 miljoonaa markkaa seuraavan viiden vuoden ajan.

Työryhmä visioi, että vuoteen 2004 mennessä Suomi on maailman kärkijoukkoa osaamisen ja vuorovaikutuksen yhteiskuntana. Kaikilla pitäisi silloin olla valmiudet ja mahdollisuudet käyttää tietoverkkoa opiskelussa ja opetuksessa. Tätä varten tarvitaan laaja ohjelma kansalaisten medialukutaidon ja tietotekniikkataitojen kartuttamiseen.

Koulutuksen ja tutkimuksen uusi tietostrategia luovutettiin tänään Helsingissä opetusministeri Maija Raskille. Strategian mukaan oppilaitoksista tulee yhä enemmän myös työelämän ja eri ikäisten ihmisten kouluttajia. Ne kantavat myös vastuuta syrjäytymisen ehkäisyssä. Lisäksi osaamistarpeita yritetään täyttää kehittämällä vapaata sivistystyötä ja avointa yliopistoa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme