Mainos
Mainos

Orjaskandaali herätti Kiinan median

Viime viikolla Kiinassa vapautettiin satoja orjuutettuja, heistä nuorimmat olivat 8-vuotiaita lapsia.

Kiinan tavallisesti kesy lehdistö on reagoinut voimakkaasti maassa paljastuneeseen orjaskandaaliin. Tänään paikallislehdissä peräänkuulutettiin valtaapitävien vastuuta tapahtumista.

Kiinan poliisi vapautti viime viikolla satoja ihmisiä, jotka oli pakotettu tekemään hiilikaivoksissa ja tiilitehtaissa orjatyötä epäinhimillisissä oloissa. Joukossa oli lapsia, joista nuorimmat olivat vasta kahdeksanvuotiaita.

Suosittu iltapäivälehti Southern Metropolis Daily huomautti, että paikallisviranomaiset olivat pitkään ummistaneet silmänsä orjien käytöltä. Nyt samat viranomaiset esiintyvät lehden mukaan julkisuudessa kaivoksiin ja tehtaisiin vangittujen orjien pelastajina.

- Monissa maissa tällainen skandaali aiheuttaisi suuren poliittisen kriisin ja epäluottamuksen valtaapitäviä kohtaan, mutta täällä Kiinassa ei toistaiseksi ole ollut mitään puhetta, että kukaan olisi eroamassa skandaalin vuoksi, lehti huomautti.

Muutkin lehdet vaativat tapahtumista vastuussa olevia viranomaisia eroamaan.

Kiinan poliisi oli aamuun mennessä pidättänyt 168 ihmistä epäiltynä osallisuudesta orjuuttamiseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

(15.6.2007)

(16.6.2007)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme