Mainos
Mainos

Osa vanhemmista ei piittaa elokuvien ikärajoista

Kaikki suomalaisvanhemmat eivät tunne tai käytä elokuvien, dvd-elokuvien ja video- ja tietokonepelien ikärajoja tai televisio-ohjelmien esittämisen aikarajoja.

Asia ilmenee opetusministeriön Taloustutkimuksella teettämässä selvityksessä, jossa tutkittiin 3-15-vuotiaiden lasten vanhempien audiovisuaalisen median ikärajajärjestelmien tuntemusta, luokittelutarpeita ja muita lasten audiovisuaalisen median käyttöön liittyviä asioita.

Tutkimuksen mukaan elokuvien ja dvd-elokuvien ikärajoista vanhemmat tuntevat parhaiten ikärajat K15 ja K18. Televisio-ohjelmien aikarajoista tunnetuin on klo 21. Muut ajat eivät ole vanhemmille kovinkaan tuttuja. Video- ja tietokonepelien ikärajoista selvästi tunnetuin on ikäraja 18.

Vanhemmista 59 prosenttia sanoo kuitenkin noudattavansa pelien ikärajoja aina, kun lapsi haluaa pelata pelejä. Vastaajista 31 prosenttia sanoo puolestaan noudattavansa ikärajoja joskus. Kymmenen prosenttia vanhemmista kertoo, ettei noudata video- ja tietokonepelien ikärajoja.

Tärkeimpänä tietona arvioidessaan sitä, onko elokuva, dvd-elokuva, televisio-ohjelma tai peli sopiva lapselle, vanhemmat pitävät tietoa siitä, onko mediasisällössä väkivaltaa, huumeiden käyttöä tai seksiä.

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 10.9.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme