Mainos
Mainos

Paikallislehdillä vahva asema lukijoittensa tiedonlähteenä

Paikallislehdillä menee hyvin. Paikallismediat Oy:n teettämän tutkimuksen mukaan paikallislehtiä lukee 89 prosenttia alueen 15-79 -vuotiasta. Lukijat ovat myös vahvasti sitoutuneita paikalliseen lehteensä. Kannesta kanteen tai lähes kokonaan sen lukee 61 prosenttia vastaajista, kun taas esimerkiksi maakuntalehden lukee yhtä tarkasti 38 prosenttia vastaajista.

Tilattavien, yhdestä viiteen kertaan viikossa ilmestyvien paikallislehtien lukemista on tutkittu ensimmäistä kertaa laajalla valtakunnallisella kyselytutkimuksella. Tuloksissa korostuu paikallislehtien vahva asema ilmestymispaikkakuntansa uutisten, kuntien ja seurakuntien päätösten tiedonvälittäjänä ja paikkakunnan kaupan ja palvelujen ilmoitusvälineenä.

VPT 2007 -tutkimuksen on tehnyt markkinatutkimusyritys Tietoykkönen marraskuun 2006 ja elokuun 2007 välisenä aikana. Tulos perustuu 12 396 puhelinhaastatteluun 53 paikallislehden pääasiallisilla levikkialueilla.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme