Mainos
Mainos

Paikallispuheluita pyritään kilpailuttamaan lisää

Liikenneministeriö on tutkituttanut, voisivatko puhelinyhtiöt hankkia pienen siivun toisen yrityksen omistamasta kaapelista käyttöönsä ja jalostaa siitä omia palveluita.

Jos hanke etenee, kuluttaja voisi tulevaisuudessa ostaa normaalin puheliikenteen yhdeltä operaattorilta ja erikseen esimerkiksi Internet-yhteyden toiselta. Kilpailun odotetaan painavan erityisesti laitteiden hintoja alas ja hyödyttävän näin kuluttajaa. Paikalliset verkot ovat pääasiassa maakunnallisten puhelinyhtiöiden hallussa. Niistä suurin osa kuuluu Finnet-leiriin. Loppu kolmannes liittymistä on Soneralla.

Suurin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti väkirikkaaseen pääkaupunkiseutuun, jossa verkot omistaa Helsingin Puhelin. Vuonna 1997 paikallispuheluiden osuus yritysten liikevaihdosta oli hieman vaille 35 prosenttia. Soitetuista minuuteista niiden osuus oli noin 75 prosenttia.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme