Mainos
Mainos

Päivitätkö ahkerasti Facebookiin arjestasi? Tämän se paljastaa sinusta

Lontoolaisen Brunelin yliopiston tutkimus paljastaa, mitä yhteistä usein Facebookiin elämästään päivittävillä ihmisillä on – eikä se ole mukavaa kuultavaa.

Tutkimuksen mukaan ihmisillä, joiden Facebook-päivitykset ovat sisällöltään usein urheilusuorituksilla ja terveellisillä elämäntavoilla kehumista, on narsistisia piirteitä.

Tutkijoiden mukaan tällaisten päivitysten tekijöiden tavoitteena on kertoa muille, kuinka tärkeää heille on pitää itsestään huolta. Tällaiset päivitykset keräävät myös usein paljon tykkäyksiä.

Ilmeisesti narsistit päivittävät useammin juuri omista saavutuksistaan, mikä kertoo heidän huomionhakuisuudestaan.

Vaikka tällaiset päivitykset saattavatkin kerätä paljon tykkäyksiä Facebook-kavereilta, kertoo se vain kavereiden ystävällisyydestä ja halusta osoittaa tukensa. Todellisuudessa he saattavat kuitenkin salaa inhota itserakkaudella höystettyjä päivityksiä, kommentoi Brunelin yliopiston psykologian lehtori Tara Marshal.

Samaisessa tutkimuksessa todetaan myös, että parisuhteestaan Facebookissa kertovilla ihmisillä on puolestaan usein alhainen itsetunto.


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme