Mainos
Mainos

Päivitysrumba ei jaksa kiinnostaa

Tietokoneohjelmistot kehittyvät nopeasti ja uusia ohjelmistopäivityksiä tulee tiuhaa tahtia. Tavalliselle tietokoneen käyttäjälle tilanne on muuttunut jopa rasittavaksi.

Mozilla on kartoittanut, miksi Firefox-nettiselainta käyttävät ihmiset eivät päivitä selaintaan tuoreimpaan versioon. Firefox 3:n käyttäjille lähetettiin hiljattain pyyntö, jossa kehotettiin päivittämään selain 3.6 versioon, sillä vanhan selaimen tukea ollaan lopettamassa.

Jos käyttäjä klikkasi "ei kiitos" -painiketta, hänet ohjattiin kyselysivulle. Yli 40 000 ihmistä vastasi kyselyyn.

Yli puolet vastaajista vastasi olevansa yksinkertaisesti tyytyväisiä vanhaan Firefox 3-versioon. Neljännes vastaajista ilmoitti syyksi "jokin muu" -kategorian. Tämän kategorian sisällä suurimmaksi syyksi päivittämättä jättämiselle ilmoitettiin, että ei ole aikaa.

Kyselyn kommenttiosiossa perusteltiin ajan puutteen lisäksi myös, että uusi versio ei ole täysin yhteensopiva lisäosien tai joidenkin verkkosivujen kanssa. Joissakin kommenteissa taas sanottiin, että mikään ei ole rikki, joten miksi pitäisi päivittää. Osa ilmoitti myös, että päivityksiä tulee liikaa.

Lue lisää kyselystä:

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme