Mainos
Mainos

Paljastus Angry Birdsistä järkyttää USA:ssa: Vihaiset possut keräävät tietoja pelaajista

Suomalainen possupeli Angry Birds on noussut Yhdysvalloissa kyseenalaisiin otsikoihin. New York Times -lehti kertoo, että sen pelaajat eivät aina tiedä, miten paljon tietoja he sovelluksen kautta itsestään paljastavat.

Lehden haastattelema amerikkalaisprofessori arvioi, että jos ihmiset ymmärtäisivät sen, he lopettaisivat pelaamisen. Hän kertoo ihmisten poistaneen sovelluksia älypuhelimistaan heti, kun hän on kertonut niiden ominaisuudesta.

Lehden mukaan myös muut "viattoman tuntuiset" tietokoneohjelmat keräävät yleisesti käyttäjiensä henkilökohtaisia tietoja, kuten sijaintitietoja. Joissain tapauksissa ne poimivat kokonaisia yhteystietolistoja ja kuvagallerioita.

Rovio kehottaa sovellustensa käyttöehdoissa nettisivuillaan yksityisyydestään huolehtivia olemaan käyttämättä sovelluksiaan, jos he haluavat olla täysin varmoja siitä, että heille ei osoiteta kohdennettua mainontaa.

New York Timesin mukaan käyttäjille ei kuitenkaan anneta todellista mahdollisuutta vaikuttaa yksityisyyteensä.

Lue New York Timesin juttutästä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme