Mainos
Mainos

Pelastaako tämä ranneke kaikki ihmissuhteesi? Kertoo tylsille ihmisille, milloin sulkea suunsa

Rannekello kuuntelee keskustelua ja värisee varoituksena, mikäli keskustelu alkaa kuulostaa tylsältä.

Massachusettsin yliopistossa kehitettiin erityinen ranneke, joka hyödyntää tekoälyä tunnistaakseen tylsistyneen keskustelun. Ranneke pystyy tunnistamaan iloisen, surullisen ja neutraalin keskustelun sävyn. Näiden lisäksi se tunnistaa tylsän tai kiusaantuneen keskustelun.

Ranneke mittaa käyttäjänsä ranteesta sykkeen, verenpaineen, veren virtausta, lämpötilan sekä liikettä. Lisäksi se tallettaa ääntä analysoidakseen äänenkorkeutta, energisyyttä ja sanastoa.

Kuinka ranneke sitten tunnistaa tylsän keskustelun ja osaa lopettaa sen ajoissa? Teknologia havaitsee keskustelussa muun muassa tauot, äänen monotoonisuuden ja keskustelijan hermostuneisuuden.

Yksi keino hyödyntää ranneketta olisi myös kuunnella omia keskustelujaan jälkikäteen tallenteena ja tunnistaa, milloin ja miksi keskustelu on ajautunut väärään suuntaan. Tästä voisi olla rannekkeen keksijöiden mukaan apua esimerkiksi autisteille, joille sosiaaliset tilanteet voivat tuntua haastavilta.

Toinen samaisen tiimin kehittämä idea on silmälasit, jotka tulkitsevat kehyksiin upotetun videokameran avulla keskustelukumppanin kasvon ilmeitä.


Lähde: The Times

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme