Mainos
Mainos

Perustuslakivaliokunta hyväksyy sähköpostien urkintalain

Eduskunnan perustuslakivaliokunta ei näe estettä niin sanotun sähköpostien urkintalain hyväksymiselle tavallisena lakina.

Valiokunta katsoo lausunnossaan, että tunnistamistiedot jäävät luottamuksellisen viestin salaisuutta suojaavan "perusoikeuden ydinalueen" ulkopuolelle.

Hallituksen esityksessä sähköisen viestinnän tietosuojalain muuttamiseksi työnantaja saisi tietyin ehdoin oikeuden käsitellä työntekijöidensä viestien tunnistamistietoja. Tämä olisi mahdollista, kun selvitetään väärinkäytöksiä ja yrityssalaisuuksien vuotamista. Sähköpostien sisältöön pääsyä ei tule.

Perustuslakivaliokunta katsoo, että ehdotetuille lainmuutoksille on sinänsä hyväksyttävät perusteet. Oikeus tunnistamistietojen käsittelyyn voi olla vasta viimeinen keino väärinkäytösten ehkäisemiseksi.

Valiokunta esittää "Nokia-laiksikin" kutsuttuun lakiin joitakin täsmennyksiä. Lausunnon mukaan on muun muassa tärkeää, että tunnistamistietoja voidaan käsitellä manuaalisesti vain, jos työnantajalla on perusteltu syy epäillä yrityssalaisuuksien vuotaneen nimenomaan viestintäverkon välityksellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme