Mainos
Mainos

Pieni talo preerialla -dvd:ssä K18-merkintä

Suuri osa koko perheelle tarkoitetuista dvd-sarjoista myydään K18-ikärajalla. Esimerkiksi Pieni talo preerialla ja MacGyver -dvd-laatikoiden kyljessä lukee K18 eli niiden julkinen esittäminen alle 18-vuotiaille on kiellettyä.

Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan korkea ikäraja johtuu siitä, että sarjojen tarkastuttaminen on levittäjäyhtiöiden mielestä liian kallista.

- Pitkät sarjat lähtevät meiltä ja muiltakin myyntiin miltei poikkeuksetta K18-leimalla, koska tarkastusmaksu on niin korkea. Maksulta välttyy, jos käyttää pelkkää ilmoitusmenettelyä eikä tarkastuta sarjaa, mutta silloin elokuva saa automaattisesti korkeimman ikärajan, kertoo Paramount Home Entertainmentin Suomen myyntijohtaja Johanna Vienonen.

Suomen Elokuvatarkastamo perii elokuvien tarkastuksesta kaksi euroa minuutilta. Pitkien sarjojen maksu voi siis nousta yli 2000 euroon.

Elokuvatarkastamon ja elokuva-alan järjestöjen mielestä käytäntö rapauttaa ikärajajärjestelmän uskottavuuden. Ne vaativat lain uudistamista siten, että ennen iltayhdeksää esitettäviä ohjelmia ei tarvitsisi tarkistuttaa, jos niitä levitetään tilausohjelmina verkossa tai dvd-tallenteina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme