Mainos
Mainos

Piensijoittaja etsii tietoa lehdistä ja Internetistä

Lehdet ovat piensijoittajan tärkein tietolähde, mutta yritysten Internet-sivut ovat nousseet toiseksi tärkeimmäksi tietokanavaksi sijoituspäätöksiä tehtäessä.

Piensijoittajat etsivät tietoa netistä ja lehdistä

Tuoreen selvityksen mukaan kaksi kolmasosaa piensijoittajista käyttää Internetiä sijoituspäätöksiä tehdessään. Lopuistakin puolet olisi käyttänyt Internetiä, jos siihen olisi ollut mahdollisuus. Lehtien ja Internetin jälkeen tärkeimmät tietolähteet olivat vuosikertomukset, pankit ja muut arvopaperivälittäjät sekä henkilökohtaiset kontaktit. Internet-sivujen tärkeimpinä ominaisuutena pidettiin selkeyttä ja käytön helppoutta sekä oikeutta käyttää sivuja ilman rekisteröitymistä.

Tutkimuksen mukaan Internetiä käyttävät yksityissijoittajat ovat enimmäkseen miehiä ja keskimääräistä selvästi nuorempia eli 30-39-vuotiaita.

Tiedot käyvät ilmi Katja Silanderin Helsingin kauppakorkeakoululle tekemästä pro gradu -työstä. Tutkimuksessa haastateltiin noin 170 piensijoittajaa pääkaupunkiseudulta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme