Mainos
Mainos

Piraattitallenteita ei saa tuoda enää omaankaan käyttöön

Käytännössä laki edellyttää ostajalta aikaisempaa suurempaa huolellisuutta.

Vuodenvaihteessa voimaan tulevien tekijänoikeuslain muutosten jälkeen yksityishenkilötkään eivät saa tuoda maahan tekijänoikeutta loukkaavia tavaroita. Tullin mukaan lakia sovelletaan aluksi erityisesti väärennettyihin musiikki- ja elokuvatallenteisiin.

Jos yksityishenkilö tuo tai tilaa ulkomailta pienehkön määrän piraattitallenteita, seurauksena on sakkorangaistus ja laittomien tallenteiden takavarikointi ja hävittäminen. Suurehkojen erien tuonti käsitellään rikosasiana tuomioistuimessa.

Piraattitallenteen tuntomerkkejä ovat yleensä esimerkiksi levy-yhtiön logon puuttuminen, tuhrittu tai puuttuva SID-koodi, huonolaatuinen paperi ja tekstin kirjoitusvirheet. Myös halpa hankintahinta on tunnusomaista piraattituotteille.

Rangaistavuus edellyttää, että kuluttaja tietää tai hänellä on perusteltu syy epäillä, että kyseessä on piraattituote. Käytännössä laki kuitenkin edellyttää ostajalta aikaisempaa suurempaa huolellisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme