Mainos
Mainos

Pohjoismaat ja Baltia tiivistävät it-yhteistyötä

Pohjoismaat ja Baltia yrittävät yhdessä estää informaatiteknologian epätasaisen leviämisen aiheuttaman alueellisen epätasa-arvoistumisen. Vaarana on, että informaatioteknologian alalla syntyy kuilu etenkin Venäjän ja muiden maiden välille.

tietokone

Pohjoismaiden ja Baltian maiden pääministerit päättivätkin tänään Pärnussa perustaa korkean tason työryhmän, jonka tehtävänä on estää epätasa-arvoistumiseen johtava kehitys. Ryhmä perustetaan Viron ja Suomen aloitteesta. Koko hanke on vasta idun asteella, joten esimerkiksi mistään aikatauluista ei vielä päätetty. Liioin ei ole lopullista päätöstä, minkä maan johdolla ryhmä työskentelee.

Hanketta pyritään ajamaan koko Itämeren alueella. Suomen pääministeri Paavo Lipponen tapaa tällä viikolla Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin ja it-ala on tuolloin yksi keskustelunaiheista. Syksyllä hänen on määrä tavata Venäjän uusi pääministeri Mihail Kasjanov. Tuolloin keskustellaan siitä, miten Venäjä kytketään mukaan hankkeeseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme